Timpul se scurge în ritmuri pe care noi ni le stabilim, de aceea, în mediul urban, în care fiecare secundă este în întârziere față de prezent, am simțit nevoia să aducem chiar la picioarele trecătorilor un ceas, care să nu măsoare timpul în task-uri, date-uri, mittinguri, target-uri ci să amintească trecătorului grăbit că există un prezent de care se poate bucura, doar în momentul prezent.
Ceasul solar propus de noi, nu are ore, are jocuri de cuvinte, îndemnuri care te trimit cu gândul să-ți furi câteva secunde pentru tine, în goana după un viitor mai bun.
Îl propunem pentru a fi expus într-un spațiu public, în orice piață urbană aglomerată, unde orele de vârf se traduc prin reducerea spațiului personal și aglomerație.
Proiectul Ceasul bun vorbește despre timp. Despre timp în spațiul public, dar și înafara lui. Cum se proiectează graba noastră cotidiană în peisajul urban și cum un proiect ce presupune o intervenție minimă poate declanșa niște gânduri mai fericite, in fuga oamenilor spre birou, spre școală, spre casă, spre oriunde.

Proiect realizat împreună cu Prototip Studio.