Scaunul HAMEI
Scaunul PODBAL
Scaunele HAMEI și PODBAL + MASA VREJ

„Priviți natura care ne înconjoară și vedeți în fiecare ființă – plantă, piatră, animal – un fragment dintr-un alfabet și observați un cuvânt compus din acest alfabet: veți găsi omul, omul – Microcosmos” – Paracelsus.

Scaunele Hamei și Podbal: Hameiul te poate ajuta să te cunoști pe tine însuți. Poate că pare o glumă, dar așa este descrisă în cartea „214 Elixire alchimice”. Hameiul are scopul de a-ți menține privirea interioară concentrată pe adevărata ființă. Este folosit pentru echilibrul psihic, astenie, anemie, este sedativ și hipnotic.Podbalul ajută la integrarea în ritmul timpului. Reprezintă sosirea prematură, fără a respecta timpul necesar și realitatea pentru a se ajunge acolo. Fiul (floarea) a venit înaintea tatălui (frunzele). Această plantă este folosită adesea pentru a trata tusea, astmul, bronșite, răgușeala. Se poate amesteca cu Datura și rula sub formă de țigară fumată în caz de astm.
Măsuța are vrejuri în loc de picioare. Lemnul urcă în spirale spre perfecțiunea blatulu. Am stilizat forma unor plante precum hamei sau podbal, personalizând anumite stări și emoții, cu ajutorul proprietăților pe care le au. Energia obiectelor care ne înconjoară este importantă pentru echilibrul ființei.

Proiect: Șezi, Manoperă: Viorel Bota / Atelier53, Foto: Laura Balc / Șezi, Pernițe: Arome Cusute