‘Din cele mai vechi timpuri masa a fost locul în care oamenii s-au bucurat, au râs, au sărbătorit, au plâns și-au mâncat. Un obiect, un loc, o stare. Masa. Azi, masa ne-a adunat în jurul ei pe toți și aici nu mă refer doar la cei din specia mea. La marginea unei stânci, care cu mii de ani în urmă servea drept “masa bucuriei” după lungi bătălii duse-n vale, la masa noastră a cinat toată făptura.
Soarele și Luna au stat nedespărțiți, iar grâul, hameiul și plantele au fost martorii acestui moment sacru. Am fost și noi, au fost și vietățiile naturii. Cu toții am stat în jurul mesei lucrate din bârnele unei vechi șure, cu toții am gustat din truda bătrânilor fermieri, cu toții ne-am bucurat. Cu noi a fost și vântul, cu noi a fost și norul, cu noi a fost lumina și cerul. Toată făptura strânsă-n jurul unei mese. Masa bucuriei, obiectul, locul și starea care a ținut coatele întregului univers.’
Podu’ Stricat

Scaunele „Spic de grâu” – Spicul înseamnă pace, belșug, viață. Dispus simetric, pe cele două spătare, poate fi interpretat și ca simbol solar.
Scaunele „Soarele și Luna” – Spătarele scaunelor sunt sculptate manual și reprezintă eclipse de soare și de lună, preluate de pe fațadele caselor românești.

Seara, luna argintie
sare dintre ramuri.
În zori soarele făclie
bate pe la geamuri.


Scaunele Hamei și Podbal – Hameiul te poate ajuta să te cunoști pe tine însuți. Poate că pare o glumă, dar așa este descrisă în cartea „214 Elixire alchimice”. Hameiul are scopul de a-ți menține privirea interioară concentrată pe adevărata ființă. Este folosit pentru echilibrul psihic, sedativ, hipnotic, astenie, anemie. ///// Podbalul ajută la integrarea în ritmul timpului. Reprezintă sosirea prematură, fără a respecta timpul necesar și realitatea pentru a se ajunge acolo. Fiul (floarea) a venit înaintea tatălui (frunzele). Această plantă ajută la obținerea unei bune prize de conștiință asupra nevoilor. Este folosită adesea pentru a trata tusea, astmul, bronșite, răgușeala, emfizem pulmonar. Se poate amesteca cu Datura și rula sub formă de țigară fumată în caz de astm haha.


Concluzie sau legatura intre cele 6 scaune – Paracelsus: „Priviți natura care ne înconjoară și vedeți în fiecare ființă – plantă, piatră, animal – un fragment dintr-un alfabet și observați un cuvânt compus din acest alfabet: veți găsi omul, omul – Microcosmos”. Plantele și oamenii sunt influențați de astre. Soarele și Luna au un rol important în viețile noastre, iar spătarele lor impunătoare domină celelalte obiecte. Am stilizat forma unor plante precum hamei, podbal sau spicul de grâu, personalizând anumite stări prin care trecem. Energia obiectelor care ne înconjoară e importantă.

@worldwidetablesetting August 2021 🌿 weSKI – Muntele Mic 🌿ȘEZI 🌿Atelier 53 🌿Viorel Bota 🌿Flori Holland Romania 🌿Cheesecorner 🌿Vegmade 🌿Centru de Imagine🌿@camilseiseanu 🌿Zoom.In.Moments 🌿Andreea Bogdan 🌿framm’s 🌿@mondrilla 🌿Alexa Vilcan 🌿IPEC Alba Iulia