bsh
bsh

 

Fiind la bază arhitecți, am interpretat conceptul „locului de joacă” pentru copii ca o fuziune între stiluri de construcții din țara noastră. Creația meșterilor populari este o sursă de inspirație continuă pentru arhitectura contemporană. Astfel s-a creat o comunitate armonioasă, în care este permisă asocierea între stilul neoromânesc și cel tradițional, la fel cum Camera Muzicii se află lângă secția de Poliție.
Tema de proiectare lansată de Irina s-a împletit cu imaginația noastră și așa au apărut obiecte deosebite, cum ar fi un dulap al constructorior cu picioare din căști de protecție, scaunul polițistului cu gloanțe în spătar, mașini în care poți intra, corabie pe podea, cuierul – Dacie, piramida alimentelor și multe altele.
În acest ansamblu de joacă apar elemente din tradiția populară, de exemplu trifoiul cu 4 foi sculptat pe mobilierul de bucătărie, picioare strunjite la camera păpușilor, scaun cu spătar din zona Beiuș. Aceste elemente subtile fac parte din stilul nostru caracteristic, pe care l-am dobândit de-a lungul anilor sub denumirea de Șezi.
În ultimele săptămâni n-am prea șezut, ci ne-am ocupat de aceste construcții realizate din lemn masiv de molid și panouri din lemn stratificat, pictate în culori pastel special create pentru acest spațiu. Iar copiilor aș vrea să le transmitem că lemnul este un material natural, cald, care se modifică în timp și care trebuie apreciat. El este preluat din natură, iar noi îi dăm viață prin artă și joc. Trebuie prețuit și tratat cu delicatețe.
Vrem să îi mulțumim domnului Viorel Bota, care face parte din echipa noastră și fără de care nu am fi putut realiza un proiect atat de complex în doar două luni. Deasemenea, la realizarea ansamblurilor de joacă au contribuit: Adi, Grațian de la Laser Cut Crafts și Klara, mulțumim!
Moara de vânt, Galați – Pompierii și Construcțiile
Moara de vânt, Sibiu – Poliția
Bufet pe șoseaua Kiseleff, București – Camera păpușilor și Bucătăria
Casa Costea, Ighiel, 1875, Alba – Camera mașinilor
Școala de fete, Ion Mincu, București – Magazin
Casa Dărămuș, Cetea – Camera Muzicii

Proiect: Șezi
Poze: Alex Damian, Octavia Loiș