Am câștigat locul 2 (locul 1 nu s-a dat :)) ) în cadrul competiției 3D x DDD x NEB – Design pentru Dezvoltare Durabilă, cu lucrarea PASAJ; între trecut și prezent, între simboluri profunde și simboluri necesare. Naturalețea lemnului, în contrast cu atracția contemporană pentru plastic și culori aprinse. Două perspective ale aceluiași obiect. Un semnal de alarmă, o punte între generații.
Premiul a fost de 8000lei, plus bani pentru realizarea obiectului. Mulțumim!
- Simboluri poarta de lemn:
- Fără început și fără sfârșit, UNDA APEI pare a fi cea mai sensibilă transcriere în limbaj plastic a lumii în manifestare. Valurile mereu reluate, într-un ritm egal, înseamnă respirare, puls, înseamnă rostogolire a clipelor prin istorie. Unda apei apare sub înfățișarea unui zig-zag. Artistul popular instituie valuri care reprezintă marele drum de apă dintre lumi. Are loc o întâlnire între real și fantastic, iar șarpele, dinții de lup și calea rătăcită fac parte dintr-o lume formată din mai multe „podișuri cosmice”. În fiecare din aceste podișuri, imaginația populară distribuie o lume aparte, podișurile fiind separate prin straturi de apă. Se zice că însăși ființa umană cunoaște o stratificare.
- ROZETA cuprinde cele 6 dimensiuni esențiale ale spațiului, adică direcțiile cardinale, zenitul și nadirul. Un simbol cu caracter solar și elemente dinamice, rozeta cuprinde vârtejul sau razele solare, dar reprezintă și floarea vieții, parte din simbolistica universală.
- CRUCEA în interiorul soarelui sugerează sacralitatea. În interiorul crucii apare arborele vieții într-o ordine radiar-solară, care accentuează ideea de „viață fără sfârșit”
Credit foto: Călin Ștefan, Aura Petrașcu