Proiect: Șezi
Lemn : cireș sălbatic
Foto : URBStudio / Vlad Paul / Șezi / Still Light Productions
Dimensiuni șezut: 45cm/45cm/4cm
Dimensiuni spătar: 60cm/32cm/2,5cm

Scaunele alcătuite din lemn masiv, decorate cu ornamente tradiționale arhaice, sunt realizate după un concept unic.
Totul a plecat de la formele stilizate ale mirilor, trunchiul fiecăruia devenind spătarul scaunului. Șezutul a păstrat forma trapezoidală tradițională. Elementele de sprijin, picioarele, s-au adaptat pentru a asigura stabilitatea adecvată, devenind conice îngustate în partea de jos, fiind înclinate la un unghi optim.
Motivele ornamentale aduc caracteristicile specifice fiecăruia dintre cei doi. Astfel, piesa mirelui este decorată cu o coloană a infinitului, reprezentând stâlpul familiei, verticalitate, iar la mijlocul ornamentului se formează crucea, semnificând echilibrul, arhitectura și geometria umană, creația.
Cealaltă piesă, a miresei, este înfrumusețată cu reprezentarea legăturii între trifoiul cu patru foi și steaua magică. Se înțelege o transformare a fetei norocoase ce devine soția iubitoare.
Cu aceste obiecte speciale se dorește păstrarea în memorie a momentului sacru al cununiei și continuarea acestuia. Piesele de mobilier îi vor ține apropiați pe cei doi, motivându-i să se așeze la casa lor și la fiecare masă, împreună.